Wie zijn wij?

Dansclub gelegen in de Moerstraat 11, te Wetteren.

Onze dansclub beschikt over een grote parketvloer van 270 vierkante meter.

De dansclub werkt met gediplomeerde BULDO leraren, steeds alive and kicking.

Voor de jeugd hebben we een speciale dance studio e-motion : https://site.dancestudioemotion.be/

Het ontstaan van Eurodance:

De moeilijkste passen zijn de eerste passen naar een dansclub.

In 1980 vatte het danskoppel Guy en Erna De Paepe het idee op om een dansclub te stichten in de streek van Wetteren. Omringd door een groep vrienden, kon men aanvangen met de eerste lessen. Onder impuls van Luc Van Kerckhove, voorzitter van deze club, groeide het aantal van deze vrienden traag maar gestaag. Enkele jaren later werd er onderdak gevonden in de Otorongo-hoeve, waar men over een degelijke parketvloer kon beschikken.

Toen de dansleraar van het eerste uur vertrok, kwamen Luc en Ria Bartholomeus er lesgeven. Daar ook deze leraars andere oorden opzochten, moest men in 1988 op zoek gaan naar een nieuwe dansleraar.
Jean-Pierre en Dorine De Pelsmacker-Stouthuysen, reeds lesgevers in een dansclub te Merelbeke, wilden zich over deze zaak ontfermen. Mits enkele aanpassingen aan de basispassen en figuren, kon de inmiddels flink uitgegroeide Dansclub Wetteren weer de beentjes strekken op een sierlijke Engelse wals of een zwoele rumba.

Begin 1989 brengen enkele scheurtjes in het bestuur de dansclub in verdeeldheid. De voorzitter, enkele bestuursleden, het lerarenduo en de overgrote meerderheid van de leden, vonden onderdak in de kelder van het Werkmanshuis in Wetteren. Een nieuwe naam dringt zich op en D.C.W.K. (Dansclub Wetteren ’t Kelderken) ziet het levenslicht. Jean-Pierre en Dorine De Pelsmacker-Stouthuysen staan voor meer dan 100% garant voor kwaliteit. Dit bewijzen zij in deze periode door vijf opeenvolgende jaren de titel van Belgisch kampioen standaarddansen weg te kapen onder luide aanmoedigingen van honderden enthousiaste supporters. Enkele jaren later moet men noodgedwongen ’t Kelderken in het werkmanshuis verlaten en op zoek gaan naar een nieuwe locatie.
Het bestuur zit met de handen in het haar want geen enkele zaal wordt geschikt bevonden om de reeds meer dan driehonderd leden tellende club te herbergen. Samen met sponsors, oud-leden, leden en sympathisanten wordt een leegstaand pand in de Moerstraat te Wetteren in minder dan vijf maanden tijd omgetoverd in wat men terecht een danstempel mag noemen.
een verende dansvloer en het altijd even enthousiaste lerarenduo doen de vijf maanden zwoegen snel vergeten. Het resultaat is verbluffend, van overal komt men zich bij de club aansluiten. Het clubje van enkele vrienden van weleer is niet meer, dit is een heuse dansclub met vele leden.

’t Kelderden wordt ‘Eurodance’ op 28 juni 1996

Dansclub ’t Kelderken uit Wetteren noemt voortaan EuroDance. Deze naam zal de club in de internationale danswereld meer cachet geven. De club geeft trouwens regelmatig wedstrijden voor profs met dansers uit het buitenland. Dansclub EuroDance kan trouwens prat gaan op een profpaar in hun geledingen.

De club had nu een nieuwe naam en startte onder een nieuwe beleidsploeg, die vlug begreep dat een moderne dansclub moest inpikken op nieuwe dansrages. Daarom werd in 1997 met clipdansen gestart voor de jeugd. Van meet af aan bleek deze cursus een schot in de roos. EuroDance was daarmee de toonaangever en trendsetter in Vlaanderen.

Ondertussen hadden Jean Pierre en Dorine besloten het lesgeven in de cursus Ballroom en Latin dansen na jarenlange onvoorwaardelijke inzet langzaam af te bouwen en de fakkel door te geven aan hun pupillen van het eerste uur, namelijk: Eddy en Sabine De Beir, geen onbekenden voor de club want sedert jaar en dag vertegenwoordigden ze zichzelf vooral, maar ook Eurodance op tal van nationale en internationale wedstrijden als profpaar met een zilveren medaille op de Belgische kampioenschappen, als ultieme appreciatie voor hun danskwaliteiten.
Gauw wisten ze de leden, zowel de nieuwe als de oude, op hun onnavolgbare wijze te bekoren. Ze zorgden trouwens voor de opstart van een reeks minicursussen op maandagavond, waarbij men heel specifiek kan kiezen voor 1 specialisatie zoals: Swingen met twee, Mambo, Salsa, Argentijnse tango of een pakketje dansen voor aanstaande trouwers.